Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smittan minskar i norra Bohusläns kommuner

På onsdagen kom regionen med ett glädjebesked inför sommaren. I samtliga kommuner från Uddevalla och norrut i Bohuslän minskar smittan. På sina håll är minskningen dock marginell.

Sommaren närmar sig och nu längtar många efter att få kunna vara sociala igen. Men smittoläget i coronapandemin är fortfarande allvarligt och både regionala och nationella restriktioner förlängdes på onsdagen.

Men trots detta kom också ett glädjebesked under dagen. I samtliga kommuner i Bohusläningens bevakningsområde går antalet bekräftade fall nedåt.

Under förra veckan inrapporterades 216 fall i Uddevalla, vilket är en minskning med 20 från veckan innan. Strömstad står för en av de största minskningarna, en knapp tredjedel färre till totalt 23 nya fall.

I Färgelanda inrapporterades åtta färre fall, totalt 35, och på Orust minskade fallen från 25 till 16. I Lysekil testades 87 positivt förra veckan, vilket är en minskning med 12 smittade personer.

I Munkedal, Sotenäs och Tanum sjönk antalet fall endast ett fåtal per kommun. Där testade 51, 54 och 22 positivt förra veckan.

Så ser smittan ut i din kommun. Förra veckans siffror skrivs inom parentes.

Strömstad: 23 (34)

Tanum: 22 (26)

Munkedal: 51 (55)

Sotenäs: 52 (54)

Lysekil: 87 (98)

Uddevalla: 216 (236)

Färgelanda: 35 (42)

Orust: 16 (25)

Källa: Västra Götalandsregionen