Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snön ställer till det i trafiken

Snövädret som drog in under tisdagskvällen får konsekvenser i kollektivtrafiken. Enligt Västtrafiks störningsinformation drabbas över 100 linjer av störningar.
– Det är vissa backar där det är ganska farligt att köra nu, säger Tina Zarei på Västtrafik.

Ett hundratal busslinjer påverkas av störningar på grund av onsdagsmorgonens snöväder, enligt Västtrafiks störningsinformation.

– Det är flera linjer som blir försenade. Det är mest i Göteborg, Mölndal och Partille, säger Matilda Hausser, störningskoordinator på Västtrafik.

Det var under tisdagskvällen som snön drog in över västkusten. Innan vägarna plogas och saltas kommer snön innebär vädret konsekvenser för busstrafiken.

– Det är halt och snöar mycket så för säkerhets skull dras vissa sträckor in, sa Tina Zarei, störningskoordinator på Västtrafik, på tisdagskvällen.

Under onsdagsmorgonen är det främst trafiken i Göteborgsområdet om påverkas. Ungefär 15 busslinjer påverkade på så sätt att hållplatser och sträckor är indragna i området.

I Bohuslän har ännu inga sträckor ställts in men risken finns att problemen sprider sig norrut, enligt Camilla Kaneflo, på Västtrafiks störningsjour.

– Just nu är det mycket i Göteborg med omnejd eftersom att de inte har fått igång skottningen.

– Än så länge verkar tågen fungera som vanligt. Vi vet inte ännu hur det blir med skolbussar, det får vi se när biltrafiken kommer igång under morgonen.

Strax före klockan 07 på onsdagen var två linjer i Uddevallaområdet försenade av rådande väderlek, linje 903 från Bokenäs skola mot Uddevalla Ö och linje 923 från Rotviksbro mot Bokenäs.

Texten uppdateras