Sol och vårprognosen: då kommer vårvärmen

Och så länge stannar den...

ANNONS
|

Under fredagen påverkas Bohuslän av ett snöväder i Norrland. Det gör att det kan bli en hel del moln under dagen även om solen kan bryta sig igenom då och då. Temperaturerna hamnar idag under tio-strecket.

Men helgen går i vårens tecken och både lördag och söndag kommer bjuda på tvåsiffriga plusgrader.

– Redan imorgon kan Bohuslänningarna räkna med plusgrader mellan 10 och 11 grader. Det kommer att var klart men med en del höga slöjmoln som kan skymma solen, säger Lasse Rydqvist på vädertjänsten Foreca.

Under kvällen vandrar temperaturerna nedåt men det är inga minusgrader och frost vi talar om. För på söndagen blir det ännu varmare lovar meteorologen.

ANNONS

– Söndag ser ut att vara klar med riktigt mycket sol. Och det blir ännu varmare med 13 till 14 grader. Kanske till och med att det går upp emot 15, säger Rydqvist.

Det vackra vårvädret dröjer sig kvar även under början av nästa vecka och både måndag och tisdag bjuder på sol och mellan 13 och 14 grader. Det här milda vädret kommer med ett högtryck.

–Det kommer in från havet och Atlanten så det är klart att det inte är någon spansk hetta vi kan se fram emot men absolut vackert väder.

Solen är så här i början av våren väldigt svag. Det där mäts i UV-index och nu ligger det på runt 2. Ett högt index liggerrunt 6-7. Ju närmare sommaren vi kommer ökar det.

–Det som gör att man ska vara försiktig vid april och maj är ju att det var så längesen huden utsattes för sol. Så varför man ska ta det försiktigt då handlar ju om att vi är så bleka. Men nu är solen ganska svag fortfarande.

Hur länge håller det här vårvädret i sig?

– Ju längre slutet vi kommer nästa vecka ju mer kallare luft drar in över länet, säger Lasse Rydqvist.

ANNONS

LÄS MER:

ANNONS