Solig och kall helg väntar

Det ser ut att bli en fin helg vädermässigt i Bohuslän, det frusna kan komma att ligga kvar på de ställen solen inte når att värma.
– Just nu har vi ett högtryck över Sverige som gör att vi har ett ganska lugnt väderläge, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

De senaste dagarna har kylan varit påtaglig i stora delar av Västsverige, samtidigt som solen lyst stark. De kommande dagarna ser ut att fortsätta i samma stil.

Denna sista helg i januari kommer med både sol och moln, men mest sol. Lördagen startar med moln innan det spricker upp, söndagen likaså.

– Under söndagen är det inledningsvis molnighet, lokalt skulle det kunna vara någon lättare snöby, men framåt mitt på dagen är det mestadels soligt, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Fortsatt kallt nästa vecka

De flesta kan dock räkna med mer sol än snö då de möjliga snöbyarna är små och lokala. Temperaturen under helgen kommer ligga mellan -1 och -6 grader. Till veckan fortsätter vädret på samma spår.

ANNONS

– Till veckan som kommer ska det vara fortsatt kallt. På måndagen skulle det kunna gå upp mot 0 grader. Men längre in ser det ut att vara minusgrader även mitt på dagarna.

”Högtryck över Sverige just nu”

Även till veckan kommer det mest sol med moln till och från, men ingen nederbörd. Moa Hallberg förklarar det stilla vädret.

– Just nu har vi ett högtryck över Sverige som gör att vi har ett ganska lugnt väderläge med svaga vindar och sol på dagarna.

ANNONS