Sommaren är hundarnas årstid – dags att utse Bohusläns Sommarvovve

De som har en fyrbent vän har det ju såklart året runt, men på något sätt känns ändå sommaren som alla hundars årstid. Därför vill vi se hur just din pälskling ser ut på sommaren!

ANNONS
|

Älskar din hund att bada? Eller föredrar den promenader i skogen? Eller är den av typen som helst ligger hemma på soffan? Oavsett vill vi ha en bild på din hund!

I Bohuslän bodde det vid årsskiftet nästan 25 000 hundar, enligt siffror från Jordbruksverket. Föga förvånande är det i de tre största städerna Uddevalla, Stenungsund och Kungälv som det bor flest.

Men Orust och Tanum sticker ut, där bor det över 2 000 hundar i respektive kommun. Betyder det att de som bor där är större djurvänner än de som bor i Sotenäs? Oklart, men i Sotenäs bor bara drygt 1 000 hundar.

ANNONS

Vilka raser som är populärast varierar också mellan kommunerna. I Sotenäs till exempel, är flatcoated retriever den vanligaste rasen. Andra sorters retrievers är vanligast även i de andra kommunerna, nämligen golden retriever i Munkedal, Lysekil och Tanum och labrador retriever på Orust och i Uddevalla.

Äger du en av Bohusläns alla hundar? Skicka din bild till oss, tillsammans med namn på hunden och dig, ras och gärna något kul om din bästa vän. En bild per hundägare gäller.

Antingen genom att mejla till tavling@bohuslaningen.se eller i kommentarsfältet på Facebook här. Tagga även #bnsommarvovve när du lägger ut bilder på din fyrbenta vän i sociala medier.

I slutet av sommaren kommer Bohusläningens jury att utse 20 finalister. Sedan får ni läsare rösta fram Bohusläns Sommarvovve.

DEL 2: Taxar, chihuahuor och schäfrar – här kommer ännu fler sommarvovvar

Del 3: Från långt och glansigt till krulligt och strävt – alla slags vovvar finns i Bohuslän

ANNONS