Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Avdelning 47 öppnas efter över ett års stängning. Orsaken har varit personalbrist.

Stängd psykavdelning på Näl öppnas igen

En psykiatrisk avdelning på Näl som hållit stängt i över ett år öppnades åter i måndags. Anledningen till stängningen var brist på personal. Nu bemannas avdelningen förstärkt med personal från bemanningsföretag.

Som Bohusläningen tidigare har rapporterat stängdes en av de psykiatriska avdelningarna för drygt ett år sen. Anledningen var bristen på sjuksköterskor. Då sa man att man hoppades på att öppna igen efter en månad men det dröjde till nu. Anledningen har varit den stora bristen på sjuksköterskor. Avdelningen är en av fyra psykiatriska avdelningar på Näl och kommunikationschefen i NU-sjukvården, Niklas Claesson berättar att man öppnade i måndags.

Tio av fjorton vårdplatser

– Vi har fått hit sjuksköterskor som kan bemanna avdelningen. Till det förstärker vi bemanningen med inhyrd personal från bemanningsföretag, säger Niklas Claesson.

Han berättar att man har täckning för tio av fjorton vårdplatser på den aktuella avdelningen.

– Tidigare har vi varit tvingade att i större grad blanda patienter med olika vårdbehov vilket inte är optimalt. Nu blir det lättare att organisera vården på avdelningarna, säger Niklas Claesson.

Han berättar att vårdbehoven till exempel kan vara beroendevård, patienter med depression och bipolär sjukdom eller demensvård. Tanken är att man så småningom ska fylla alla platserna på den åter öppnade avdelningen.

Förslag om omorganisation

– Vi håller just nu på med ett förslag om omorganisation för att kunna hämta personal inom Näl. Men inget är klart ännu. Vi hoppas kunna presentera detta någon gång under våren, säger Niklas Claesson.

När kan ni fylla hela avdelningen?

– Det har jag ingen prognos för, säger Niklas Claesson.