Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Störningarna hos Tele2 är nu lösta

Under måndagen och tisdagen har telefonoperatören Tele2 varit drabbade av stora störningar. SOS Alarm fick under tisdagen gå ut med information om hur man ska ringa 112 och Västtrafik meddelade att de upplevde stora problem. Strax efter halv fyra på tisdagseftermiddagen kunde Tele2 meddela att problemen nu är lösta.
– All trafik fungerar sedan klockan 14.20. Vi kommer nu att börja analysera och utvärdera felet, säger Tele2:s presschef Louise Ekman till TT.

Under tisdagsförmiddagen nåddes Tele2 återigen av störningar i sitt nät. Det ska röra sig om samma problem som drabbade företaget under måndagen.

– Med anledning av detta kan privat- och företagskunder uppleva problem med att ringa, speciellt till andra operatörer. Våra tekniker arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt, sa Tele2 i ett pressmeddelande.

Strax innan lunch meddelade telefonoperatören att man kan använda andra former av kommunikation om man inte kan ringa. Exempelvis SMS eller samtal via tjänsten som Skype eller WhatsApp som använder datatrafiken.

SOS Alarm twittrade följande om situationen: "Tele2 har fortsatt störningar. Kommer du inte fram på nödnumret 112 som Tele2-abonnent rekommenderar vi dig att ta ut sim-kortet och ringa igen”.

Drabbar Västtrafik

Störningar drabbade såväl privatpersoner som företag.

Bland annat rapporterade Västtrafik att de hade stora tekniska problem med sin telefoni. Något som gjorde det svårt att nå kundservice för bokning av sjukresor och färdtjänst.

Även Uddevalla kommun har under dagen drabbats av störningarna. Samtal har brutits och det har stundtals varit svårt att komma fram till kommunens telefoner.

– Ibland har vi kunnat ta emot samtal och sedan har det brutits. Det har varit irriterande men vi har nog ändå varit hyfsat skonade, säger Britt-Inger Berntsson, It-chef på Uddevalla kommun.

Ringa till sjukhus, polisen och räddningstjänsten

Störningarna har dessutom orsakat att "Ring P1” på Sveriges Radio ställts in under tisdagen på grund av teknikhaveri.

Näl uppger att förutom att vissa med Tele2 kan ha haft svårt att kontakta dem så använder de sig av en annan operatör och har därför inte upplevt några störningar.

Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst, har inte heller polisen drabbats av några problem. Även räddningstjänsten Mitt Bohuslän uppger att de inte märkt av några störningar med deras telefoni.