Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kvinnan tog in på Vann Spa, stal arbetskläder och rörde sig i utrymmen som hon inte var tillåten att uppehålla sig i. Nu har hon fått sin dom. Bild: Bengt Öberg
Kvinnan tog in på Vann Spa, stal arbetskläder och rörde sig i utrymmen som hon inte var tillåten att uppehålla sig i. Nu har hon fått sin dom. Bild: Bengt Öberg

Stal arbetskläder - snokade runt på spa

En kvinna i 35-årsåldern från Göteborg greps den 8 november när hon var i färd med att försöka stjäla en bil på Ronnums herrgård i Vänersborg och hade gjort inbrott i flera hotellrum. Polisens utredning visar att hon gjort sig skyldig till ytterligare en rad brott dessförinnan och döms nu till skyddstillsyn.

Kvinnan inledde sin brottsliga irrfärd i somras. Först stal hon en bil i Munkedal den 29 juli och körde iväg med den utan att ha körkort. Ett par dagar senare tillbringade hon en dag på Hotell Vann Spa i Brastad. Men hon betalade inte för sig trots att hon checkade in.

Dessutom ska hon ha bytt om till arbetskläder för att smälta in, stulit nycklar och gått in i utrymmen hon inte hade tillträde till "för att snoka runt". Därefter bytte hon om till sina egna kläder igen och stal åter igen en bil som hon sedan körde till Trollhättan.

LÄS MER: Bilstöld slutade med polisjakt och i diket

Ytterligare en vecka senare, den 9 augusti befann hon sig narkotikapåverkad på Ursands camping där hon gick och ryckte i bildörrar, var inne i bilar och förtält och stal plånböcker och en bilnyckel. Hon tog sig därifrån med en stulen bil, men blev upphunnen av en polisbil. Bilfärden tog slut i ett dike.

En dryg månad senare, den 16 september, ska kvinna ha tagit en av hemtjänstens bilar i Högsbo i Göteborg. Bilen återfanns senare på en adress i Vänersborg. I slutet av oktober stal hon ytterligare en bil i Uddevalla och togs för rattfylleri i Vänersborg.

Den 6 november har hon olovligen tagit sig in i en annan kvinnas bostad i Trollhättan och tagit ett par mysbyxor och uppehållit sig i bostaden, vilket ägaren upplevde som väldigt obehagligt. Hon försökte förmå henne att gå därifrån och sa att hon fick ta byxorna för att bli av med henne.

LÄS MER: Greps på Ronnums herrgård - misstänkt för stöld

Men det var två dagar senare som hon till slut greps när hon sågs smyga omkring på Ronnums herrgård, var inne i ett flertal rum där folk sov och stal deras tillhörigheter. Polisen larmades och mötte henne lagom till hon försökte ta sig därifrån i en stulen bil.

Nu döms kvinnan till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för grov stöld, stöld, egenmäktigt förfarande, ringa bedrägeri, tillgrepp av fortskaffningsmedel ett flertal tillfällen, hemfridsbrott, olovlig körning , rattfylleri och narkotikabrott. Hon ska också betala skadestånd på 85 000 kronor. Hon frikändes dock från ett fall av stöld och skadegörelse.