Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild

Stal märkeskläder för 280 000 - häktas

De två som misstänks ha stulit märkeskläder vid ett inbrott förra veckan häktades under måndagen. Men rymlingen är fortfarande på fri fot.

Det var vid tre-tiden på fredagsmorgonen som polisen larmades. Ett vittne hade sett tre tjuvar bryta sig in i en klädaffär i Stenungsund. 

Tjuvarna tog sedan en bil och körde E6:an söderut. Med uppgifter om bilen kunde polisen ta upp jakten. När de stoppade den på Hisingen lyckades en av de tre tjuvarna rymma. Polisen sökte med hund utan resultat. 

I bilen låg de stulna kläderna av märken som Hugo Boss och Diesel. 

– Godsvärdet ligger på över 280 000 kronor, det är ju ganska mycket. Männen har ju erkänt så de häktades på sannolika skäl för grov stöld, berättar åklagaren Petter Lundgren efter häktningsförhandlingen på måndagsförmiddagen. 

Ytterligare ett inbrott

Vid inbrottet krossades en ruta. På liknande sätt skedde ett inbrott i början av oktober. Det var precis samma butik och även då lämnade tjuvarna platsen i bilen. Det fick polisen att jämföra videoövervakningsbilder från förra veckans stöld. 

– Vid det förra tillfället stals kläder för drygt 60 000 men de kläderna har man inte anträffat. En av männen häktades för den stölden också nu, säger Petter Lundgren. 

Den tredje mannen som lyckades rymma vid polistillslaget är fortfarande på fri fot.

– Ingen har gripits. Det pågår en förundersökning, säger Petter Lundgren. 

LÄS MER: