Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Linus Olsson

Stopp i tågtrafiken

Ett godståg och en lastbil kolliderat vid en järnvägsövergång i Kungälv på torsdagsmorgonen. Lastbilsföraren har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. – Han satt fast initialt där, men kunde klippas loss, säger Johan Josarp vid polisen.

Larmet om olyckan kom till SOS vid 08.50, och kort därefter meddelade Trafikverket att man stoppat all tågtrafik på Bohusbanan mellan Göteborg och Stenungsund. Detta efter en olycka mellan ett godståg och en lastbil, som av okänd anledning krockat.

– En person ska vara skadad, som vi förstått det, och lokföraren är chockad, säger Ki Cedergren, trafikledare Trafikverket, kort efter larmet.

– Lastbilen ligger på sidan.

Olyckan inträffade vid en järvägsövergång i närheten av Skårby. Vid 09.30 kan vakthavande befäl Johan Josarp vid polisen meddela att lastbilschauffören har förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Han satt fast initialt där, men kunde klippas loss. Han ska ha varit vaken och talbar när han fördes från olycksplatsen, men övriga skadeläget har jag ingen information om, säger Josarp.

Polisen är kvar på platsen. Lastbilschauffören har förts till Sahlgrenska sjukhuset.

Det finns nuläget ingen prognos när tågtrafiken kan återupptas förbi olycksplatsen.

Texten uppdateras.