Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stopp i tågtrafiken efter rälsbrott

Ett rälsbrott stoppar tågtrafiken mellan Hamra och Varberg. Det påverkar all tågtrafik mellan Göteborg och Malmö. Först vid 21.30-tiden under söndagskvällen kunde tågtrafiken släppas på igen.

Det var strax efter klockan 14.00 som det blev ett rälsbrott på sträckan Hamra och Varberg. Det påverkade alla tåg på sträckan Göteborg-Halmstad-Malmö.

– Vi har inte fått några indikationer på att det blivit några jättestora följdförseningar, men det får man nästan räkna med när tågen stått stilla så länge. Nu ska dock tågen rulla igen, säger Anders Wallin, pressansvarig på Trafikverket vid halv elva-tiden på söndagskvällen.

Hos SJ var ett hundratal resenärer drabbade. Trots att tågen började rulla under söndagskvällen så kommer SJ:s resenärer känna av tågstoppet även under måndagsmorgonen.

Tillfälligt stopp mellan Göteborg-Uddevalla

– Såväl sextåget från Malmö som sextåget från Göteborg kommer ersättas med buss i morgon. Detta eftersom tågen kommer vara på fel plats, säger Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour.

Det var inte enbart trafiken söderut från Göteborg som drabbades under söndagseftermiddagen.

På grund av en viltolycka blev det tillfälligt stopp på tågspåren mellan Göteborg-Uddevalla-Strömstad, ett trafikstopp som Trafikverket nu meddelar ska vara avklarat. Enligt myndighetens informationsutskick ska olyckan ha skett mellan Kode och Ytterby.

Myteristämning i Falkenberg

I Falkenberg fick hundratals resenärer gå av sina tåg för att vänta på bussersättning. En av de som väntade på att kunna ta sig till Göteborg var Martin Richards.

– Först var vi ett tåg som blev stannade vid Falkenberg och nu kom ett till. Men det kommer knappt några bussar, sade han då.

Till en början gick det an och vänta, men sedan började det bli kallt. Och informationen från SJ var sparsam. Något som gjorde att humöret surnade bland de väntande, menade Martin.

– Det är nästan lite myteristämning här, säger Martin Richards under eftermiddagen.