Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

En tågolycka söder om Skövde orsakade totalstopp i trafiken. Det påverkade alla tåg mellan Göteborg och Stockholm. Klockan 21 rullade trafiken igång – men tågen kör nu med förseningar

SOS larmades på söndagskvällen om en tågolycka på Västra Stambanan, söder om Skövde. Detta efter att en person ska ha blivit påkörd på platsen.

– Vi är där på platsen, och jag kan bekräfta att en person är påkörd. Mer än så vet vi inte just nu, det är oklart än så länge, sa Daniele Coen, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Östra Skaraborg, en knapp timme efter larmet.

Tågtrafiken stod då helt stilla på platsen med anledning av olyckan, som inträffade vid 19.15-tiden.

– Då var prognosen att stoppet kommer vara i ungefär två timmar, men det kan komma att ändras också, berättade Ronny Hörstrand på SJ:s pressjour.

Även vägtrafik i närheten drabbades initialt av viss trafikpåverkan, då olyckan ska ha inträffat nära väg 2692 mellan Skövde och Stenstorp.

Vid 21-tiden uppgav Trafikverket att stoppet hävts, och att tågtrafiken nu rullar på som vanligt. Dock med förseningar som följd, något som kommer påverka flertalet avgångar under kvällen.

Texten uppdateras.