Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stopp i tågtrafiken mot Göteborg

Det är stopp i tågtrafiken till och från Göteborg sedan niotiden på onsdagskvällen. Det är ännu oklart vad som orsakat felet och när det kan vara åtgärdat, enligt Västtrafik.

Sedan 21-tiden på onsdagskvällen är det stopp i tågtrafiken på Bohusbanan till och från Göteborg, samt tågen från Trollhättan och Vänersborg till Göteborg.

– Det är strömlöst på Göteborg Central, på ett par spår, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat problemen och Västtrafik har vid 22-tiden på onsdagskvällen ingen prognos för när det kan vara åtgärdat.

– Vi avvaktar nu för att se hur vi ska lösa situationen. Det kan finnas möjlighet att man kan köra tågen till Gamlestan och ta spårvagn därifrån. Men vi vet inte ännu.

Det ska finnas åtminstone ett tåg som är stillastående på järnvägen.

– Man avvaktar tills man vet hur allvarligt felet är, innan man fattar beslut om man får evakuera tåget eller om man kan köra vidare, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Vid 23.30 håller man på att laga felet och tågen rullar åter.

– Man har fått tillbaka så pass mycket ström att de kan portionera ut det. Alla tåg går som det ser ut nu. Men de som från början har ställts in är fortsatt inställda, säger Camilla Kaneflo på Västtrafiks störningsjour.