Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i tågtrafiken till och från Uddevalla

På onsdagen var det stopp i tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad. Stoppet berodde på ett misstänkt spårfel mellan Dingle och Hällevadsholm.

Vid en kontroll av spåret upptäckte Trafikverket ett misstänkt spårfel på järnvägsspåret mellan Dingle och Hällevadsholm. Tågtrafiken på sträckan stängdes därför av tills vidare.

– Hittar man minsta avvikelse så ser man till att kontrollera och åtgärda det, säger Brian Hansen, på Västtrafiks störningsjour.

Stoppet påverkade sträckan Göteborg - Uddevalla - Strömstad under stora delar av onsdagen. Personal från Trafikverket fanns på plats för att utreda vad som hade hänt på banan.

Vid 15-tiden hade Trafikverket lyckats åtgärda problemet och tågtrafiken gick enligt tidtabellen igen. Stoppet berodde på ett skenfel – att rälsskenorna inte är i höjd med varandra, enligt Lii Hylander på Trafikverkets pressjour.

– Det får inte avvika mer än några milliliter.

Tills dess att felet var åtgärdat vände tågen att mot Strömstad vid Uddevalla central, på onsdagen. Sträckan Uddevalla-Strömstad ersattes med buss. Två avgångar från Strömstad ställdes in under morgonen.