Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stopp på Bohusbanan efter ny kopparstöld

Tåg mellan Munkedal och Strömstad ställdes in under tisdagseftermiddagen. Detta på grund av ännu en kopparstöld på Bohusbanan. Tågen rullar igen enligt Västtrafik men med vissa förseningar.

Det var stopp i tågtrafiken i drygt två timmar under tisdagen. Vid 13-tiden meddelade Trafikverket att att det inte gick några tåg mellan Munkedal och Strömstad, på grund av "elfel". Något som senare visade sig handla om stöld av kopparledning.

– Vi har personal på plats sedan halv tvåtiden och har konstaterat att det har skett nån kopparstöld där, säger Denny Josefsson på Trafikverkets presstjänst.

Hur mycket koppar som stulits är i nuläget oklart. Trafikverkets personal på plats försöker bilda sig en uppfattning om hur stort problemet är.

– De håller på och kollar hur mycket det är som stulits och hur lång tid det kan ta att återställa, säger Denny Josefsson.

Enligt Västtrafiks störningsjour kunde tågen börja rulla strax innan klockan 17.00. Vissa av turerna kommer dock ha föreningar och resenärer hänvisas till Västtrafiks reseplanerare.

Den senaste tiden har det varit stopp flera gånger på Bohusbanan efter stöld av koppar.

LÄS MER: Stopp i tågtrafiken – två kilometer koppar har stulits