Stopp på E6 under morgonen

Efter en lastbilsolycka på på Uddevallabron var trafiken helt avstängd i södergående riktning i två timmar. Under morgonen har det hala väglaget orsakat flera singelolyckor runt om i Västra Götaland.

ANNONS
|

Strax innan halv fem på onsdagsmorgonen körde en lastbil in i mitträcket på Uddevallabron, på grund av det hala väglaget. Olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning i två timmar.

Ingen person ska ha skadats i olyckan

Flera singelolyckor

Strax efter halv sju började trafiken åter släppas på efter olyckan, men viss köbildning var att räkna med under morgonen på grund av det tidigare stoppet.

Vid 06-tiden körde skedde ytterligare en singelolycka, då en bil kört in i ett vajerräcke i Aplared i Borås.

En dryg timme senare var det en personbil som åkte av vägen på Boråsvägen i Ulricehamn.

Sladdade med släp - blockerade vägbanan

Vid 07.30-tiden sladdade en personbil med släp på E6 i södergående riktning i höjd med Uddevalla, vilket resulterade i att släpet vek sig över vägen och stod över vägbanan.

ANNONS

Inga personer ska ha skadats allvarligt i någon av olyckorna, men räddningstjänsten varnar för att det är glashalt på vägarna under morgonen och uppmanar bilister att ta det försiktigt.

Varning för halt väglag

Redan under tisdagskvällen varnade Trafikverket för att det under natten och morgonen finns risk för halt väglag i Halland, Sjuhärad, Bohuslän och Värmland.

Anledningen till halkan ska bero på den låga temperaturen på kvällen och påfrysning under natten.

ANNONS