Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stoppade tågtrafik efter påstådd olycka

Under en dryg timme stod tågtrafiken från Göteborg mot Uddevalla och Strömstad helt still. Lokföraren trodde att han blivit vittne till en olycka.

Strax efter klockan 08 på onsdagsmorgonen gick Trafikverket in och stoppade all tågtrafik mellan Göteborg och Ytterby. Därmed påverkades hela banan från Ytterby mot Uddevalla och Strömstad.

Istället sattes ersättningsbussar in från stationen i Ytterby som körde mellan stationen och centralstationen i Göteborg.

- En lokförare larmade om att han sett en person väldigt nära spåret. Därför stoppades all trafik så vi kunde leta efter en eventuell olycka, säger Kajsa Pedersen, störningsinformatör på Västtrafik.

25 minuter efter larmet kunde Räddningstjänsten i Storgöteborg meddela att det i nuäget inte verkar ha skett en olycka skriver gp.se 

– Vi har ännu inte hittat något som tyder på det, säger ledningsoperatören.

Något senare kunde även polisen meddela att inget på platsen tyder på att något blivit påkörd.

Trafikverket ville dock vara på den säkra sidan och gick själv ut med en person för att hitta en eventuell olycka. Man letade längs med spåret och terrängen i närheten. Men hittade alltså ingen person som skulle ha varit med om en tågolycka.

- Tågtrafiken kommer säkert att rulla igen när som helst, säger Kajsa Pedersen, vid 09.10 till Bohusläningen.

Och mycket riktigt så kom tågtrafiken igång under förmiddagen.