Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Martin Pettersson

Stor lastbilsbrand: Polisen misstänker mordbrand

Under natten till söndagen brann åtta lastbilar i Kareby, utanför Kungälv. Boende vaknade av explosioner.

Enligt det initiala larmet som kom efter klockan tre under natten brann i flera lastbilar. Räddningstjänsten uppger att totalt åtta lastbilar stod i lågor när de kom fram. Alldeles i närheten fanns kvävegasflaskor och gasolbehållare.

– Inriktningen på insatsen var att se till att branden inte sprids dit, och vi lyckades hålla den linjen. Annars hade det blivit en mycket mer dramatisk utveckling, säger Johan Häger, insatsledare för Bohus Räddningstjänstförbund.

Enligt honom har totalt åtta lastbilar totalförstörts i branden. Dessutom har flera släp skadats. 

– Vi är kvar på platsen för eftersläckning. Det finns en del glasfiber i karossen och det är väldigt svårsläckt, säger Johan Häger.

Det är oklart vad som har orsakat branden men polisen misstänker att det någon avsiktligt har startat branden. 

– Det verkar vara någon form av anlagd brand så vi har inlett en förundersökning på mordbrand, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Brunnit tidigare

Fordonen stod parkerade på en uppställningsplats vid en lastbilsverkstad. Enligt ägaren till fastigheten har det brunnit i ett lastbil tillhörande samma åkeri för två veckor sedan, något som även bekräftats av räddningstjänsten. 

– Då brann det i ett släp, men nu är det flera lastbilar, alla tillhörande samma åkeri. Har ingen aning om vem som kan ligga bakom detta. Det är riktigt illa, hoppas polisen tar detta på allvar, säger han.

När GP når åkeriets VD på söndagsmorgonen hade han nåtts av polisen och fått information om vad som hade hänt.

– Vi har ingen aning om vad detta handlar om. Vi är helt chockade, säger han till GP. 

Boende vaknade av smällar

Enligt vittnesuppgifter från platsen hade boende i närheten av platsen hört smällar och rökutvecklingen ska ha varit stor.

Polisen kommer att spärra av området för att genomföra en teknisk undersökning. Det är oklart om det finns några vittnesuppgifter till händelsen. 

Det finns i nuläget inga misstänkta.