Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stor polisinsats inför bilträffar

Under fredagskvällen inledde polisen en stor insats med flera polispatruller för att övervaka kvällens planerade bilträffar i Torp, Överby och Vänersborg.

Under långfredagskvällen inleddes en polisinsats i både Uddevalla och Trollhättan med bland annat hundenheter, ridande poliser samt trafikpoliser. Anledningen är de eventuella bilträffarna som har planerats att hållas under påsken vid både Torp och Överby.

Polisen skriver på sin hemsida att de kommer finnas på plats för att hindra ordningsstörningar och minimera risken till fortsatt spridning av den pågående pandemin. Vid 18.30 på fredagen meddelade polisen att de extrainsatta resurserna kommer att vara på plats under påskaftonskvällen också.

En av bilträffarna skulle börja klockan 19 på fredagskvällen vid Överby. Enligt uppgifter är polisens trafikgrupp på plats med besiktningsbuss och kravallpolis. Vägarna och rondellerna som leder in till Överby bevakas av poliser som stoppar och kontrollerar fordon.

Men strax efter klockan 20 meddelades det på arrangörernas hemsida att bilträffen flyttats till Vänersborg.

LÄS MER: Bilevent flyttas till Torp: ”Vi tror inte Överby räcker till”

Polisen bad folk att välja en annan väg om man ska köra vid just Torp eller Överby under fredagskvällen, eftersom det kan bli långa köer och för att underlätta deras arbete med polisinsatsen.

Polisen har sedan tidigare gått ut och bett allmänheten om hjälp att få in tips om en misstänkt våldtäktsman i samband med påskens bilträffar.

LÄS MER: Polisen söker nya tips om ”Fantombildsmannen” i samband med bilträffar

LÄS MER: Överby rustar med väktare och ordningsvakter inför bilträff i helgen