Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stor polisinsats mot massagesalonger – tre anhållna

Polis har under tisdagen slagit till mot elva massagesalonger i Storgöteborg med omnejd. Tips från allmänheten väckte misstankar om sexhandel i salongerna. Nu har en man och två kvinnor gripits och anhållits, misstänkta för grovt koppleri.
– Vi lyckas identifiera ett 20-tal brottsoffer, och nu får samhället en chans att stödja de här kvinnorna som befinner sig i en utsatt situation, säger polisens spaningsledare Magnus Dahl till GP.

Ett hundratal poliser deltog i den omfattande insatsen, som gjordes mot elva salonger i och kring Storgöteborg, samt en massagesalong i Skaraborg. Bakgrunden till tillslagen är tips och underrättelser som polisen jobbat med sedan en tid tillbaka.

– I den här typen av brottslighet så är vi helt beroende av att allmänheten hör av sig och talar om vad de ser. Vi fick tips om ett antal salonger i Göteborgsområdet, och när vi tittade närmare så hittade vi en gemensam nämnare, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet.

LÄS MER: Fortsatt sexhandel på gatan – ”Detta är inget liv”

Kvinnor ska inte ha kunnat boka tid

Uppgifterna väckte misstanken om att salongerna använt thaimassage som en täckmantel, men i själva verket ägnat sig åt att sälja sexuella tjänster till män.

– Vi har fått tips om att det springer män in och ut ur salongerna. Bara män, och kvinnor har inte kunnat boka tid. Det finns inget ekonomiskt incitament, säger Magnus Dahl.

Enligt polisen har de misstänkta personerna under lång tid, och på olika platser i regionen, drivit massagesalonger där prostitution ska förekomma.

LÄS MER: Massagekunden bad om ”happy ending” – döms

Pengar, bokföring och kassasystem beslagtaget

Två kvinnor och en man togs med in till förhör i samband med insatsen. De anhölls senare, och misstänks nu för grovt koppleri.

Polisen ska nu genomföra fler förhör och analysera beslag som man fått med sig från tisdagens insats.

– Bland annat pengar, det är ju en kontantbransch. Sen är det kassasystem, bokföringar och diverse handlingar. Ganska omfattande beslag.

LÄS MER: 17 kvinnor i bordeller på Guldheden och i Landala

Hoppas insatsen gynnar seriösa salonger

Spaningsledaren poängterar att polisens arbete förhoppningsvis kan underlätta för de allra flesta i massagebranschen, då de allt som oftast bedriver seriösa verksamheter.

– Därför är det viktigt att poängtera att brottsmisstankarna endast riktas mot enstaka massagesalonger, det vill säga den verksamhet där vi har uppgifter om att sexhandel pågår, säger Magnus Dahl.

Hur de misstänkta ställer sig till anklagelserna är för närvarande okänt.

LÄS MER: Sexköpande politikerns egna ord i förhör – och kvinnans

LÄS MER: "Paolo Roberto är inte så olik oss andra"