Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stor polisinsats på gymnasieskola

Polisen har larmats till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg efter larm om att en hotfull person befinner sig i skollokalerna. Flera patruller har därför åkt till platsen för att leta efter personen, enligt polisen. Polisen har beslutat om att inleda en så kallad särskild händelse. De tar situationen på största allvar.

Alla elever har skickats hem från Katrinelundsgymnasiet efter att ett hot uttalats mot skolan. En person söks i skolans lokaler, men också på fler platser. Polisen är på plats med ett stort antal patruller, insatsstyrkan och räddningstjänst är där.

– Vi är rätt mycket poliser på plats som letar efter personen för att prata med den. Det verkar vara någon som inte mår så bra, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt uppgifter från platsen har skolan utrymts efter att ett larm gått. Det ska gå ungefär 1 000 elever på skolan.

Hot mot grupp

Någon form av hot ska ha uttalats både personligen och via sociala medier om att skada andra.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp. Skolan har bestämt att alla eleverna ska gå hem, säger Peter Adlersson.

Sökandet efter personen har utvidgats till utanför skolområdet.

– Personen verkar inte vara kvar på skolan, men vi fortsätter leta, även på andra ställen där personen kan vara. Vi är även kvar där för att vara trygghetsskapande.

Efter att skolan utrymdes fick eleverna pö om pö i samverkan med polisen hämta sina saker, berättar Stefan Öhman, chef på utbildningsförvaltningen.

– Sedan valde vi att runda av och ta fredag, säger han.

Övar regelbundet

Enligt Stefan Öhman gick allt lugnt och sansat till.

– Alla har skött sig föredömligt och följt rutinerna.

Nu kommer de informera personal om vad som hänt och utvärdera hur skolans rutiner fungerade.

– Utrymning av skola är något vi övar på regelbundet. Även om bilden är att allt fungerat bra vill vi titta på situationen och se om det är något vi behöver dra lärdom av, säger Stefan Öhman.

Texten uppdateras