Bohusbanan, arkivbild.
Bohusbanan, arkivbild. Bild: Lasse Edwartz

Stora störningar på Bohusbanan

Våren är här. Men det innebär också spårarbeten. Något som påverkar Bohusbanan de kommande veckorna.

ANNONS
|

Somliga skulle säga att värme och tunnare jackor är ett tydligt vårtecken. Men även omledningar i kollektivtrafiken kan räknas med. Och det gäller även Bohusbanan.

– Underhållsarbete sker under sommarhalvåret i huvudsak som ju inleds med våren. Det kan vara ett vårtecken att det arbetet kommer igång, säger Monica Bengtson, kommunikatör på Trafikverket, och fortsätter:

– Sedan är det massa andra typer av arbeten som görs även under vintern. Men när det ligger snö exempelvis kan man inte göra det här typen av underhållsarbete då de förutsätter att tjälen gått ur jorden.

Buss ersätter tåg

Bland annat stängs tågsträckan mellan Stenungsund och Göteborg av under olika tider. Något som väntas pågå från den 9 april klockan 09:00 till den 19 april klockan 15:00. Då får man nöja sig med ersättningsbuss.

ANNONS

Dessutom är tågtrafiken inställt under nätterna på veckodagarna mellan Göteborg och Uddevalla. Överlag bör alla kollektivtrafikresenärer räkna med längre resetider. Enklast är att hålla utkik i Västtrafiks app eller på hemsidan innan resan.

ANNONS