Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stort svinn av läkemedel inom psykiatrin polisanmäls

Tradaolan, Subuxone och Oxynorm har försvunnit från alla Brinkåsens vårdavdelningar. Nu har händelsen polisanmälts som misstänkt stöld.

Vid en av Brinkåsens kontrollräkningar av läkemedel upptäcktes det att flera morfinliknande läkemedel saknades på en av vårdavdelningarna. Den misstänkta stölden upptäcktes i slutet av februari och man beslutade att utöka kontrollerna av läkemedel.

– Det vi upptäckte då var att det saknades tabletter på samtliga avdelningar och alla är morfinliknande läkemedel, säger Kent Storm, verksamhetschef för vuxenpsykiatrin.

Han har nu gjort en polisanmälan gällande misstänkt stöld, men att få fast någon tror han blir svårt.

– Alla läkemedelsrum är låsta och det finns loggar på alla som passerar in och ut. Men även om man kan se vilka som varit inne i ett rum så vet man inte när tabletterna tagits och det är jättesvårt att bevisa något, säger Storm.

Har det varit ett problem tidigare med läkemedel som försvinner?

– Det är längesedan, kanske sex, sju år sedan, då hade vi problem och gjorde en polisanmälan. Det är ju jättetråkigt när det händer och det skapar en dålig stämning bland personalen där man börjar titta snett på varandra.

Efter att stölderna upptäckts har man infört kontrollberäkning en gång i veckan i stället för varje månad.