Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Sundhage slutar som chefredaktör - hon tar över

Ingalill Sundhage slutar som chefredaktör för Bohusläningen. På torsdagen lämnades beskedet.

Det var på ett informationsmöte för personalen på Bohusläningen beskedet lämnades. Ingalill Sundhage lämnar jobbet som chefredaktör för Bohusläningen, TTELA och Strömstads Tidning. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det är ett svårt beslut men det är rätt. Det är dags för mig att göra andra saker, säger Ingalill Sundhage som vid årsskiftet blir pensionär på heltid. 

Pia kommer nu att få betydlig mer tid med sin matte. Det är Ingalills häst och planen är nu att ägna mer tid i stallet. 

– Jag ska ta hand om min häst. Men jag ska också plocka fram mina akvareller, läsa alla böcker jag inte hunnit läsa innan. Och så ska jag hälsa på mina syskon och min dotter. Jag har hur mycket på min lista. 

Varför nu?

– Jag känner att jag inte riktigt räcker till. Jag har kommit till läget att jag måste välja och det har absolut inget med jobbet att göra. Det här är det bästa som finns. Men nu vill jag ägna mig åt andra saker som mina fritidsintressen, svarar hon. 

Hennes efterträdare blir Bodil Resare som blir ny tillförordnad chefredaktör. Hon har varit Strömstads Tidnings redaktionschef och under hösten har hon vikarierat som redaktionschef även på Bohusläningen. 

– Det känns bra, jag är glad att ha fått det här förtroendet. Det är tuffa utmaningar media- branschen står inför. Det är en resa att utveckla den lokala journalistiken på nätet och i sociala medier och i print tillsammans med medarbetare och kollegor som jag har stort förtroende för. Det är ett bra gäng här på Bohusläningen, säger Bodil Resare.