Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tågbommarna har reparerats – kan fortsatt vara förseningar

En lastbil rev ner både bommar och signalsystem vid en järnvägsövergång i Stenungsund under måndagskvällen vilket orsakat stora störningar i tågtrafiken. Trafikverkets nya prognos är att problemet ska vara ordnat under onsdagsmorgonen.

Det var helt stopp för tågtrafiken mellan Stenungsund och Ljungskile efter att en lastbil kört in i bommarna vid en järnvägsövergång under måndagskvällen.

– Lastbilen ska ha kört in i anläggningen och rivit ner signalsystem och bommar som ligger över spåret, sa Katarina Wolfram, presskommunikatör på Trafikverket under måndagskvällen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 19.30 på måndagen. Under tisdagsmorgonen är flera avgångar inställda och trafiken mellan Strömstad och Göteborg leds om via Trollhättan.

– Trafiken rullar mellan Uddevalla och Göteborg men med en del förseningar då signalsystemet fortfarande inte fungerar vid Stenungsund. Förseningarna kommer av att tågen just nu får köra mot rött där, och det kan inte göras hur som helst, säger Västtrafiks störningsjour.

Resenärer uppmanas att kontrollera sina avgångar på Västtrafiks hemsida eller i appen.

Den preliminära prognosen för att platsen ska bli återställd har bitvis flyttat framåt sedan olyckan. Men under onsdagseftermiddagen meddelar nu Trafikverket att bommarna har reparerats.

– Strax före klockan fyra var de färdiga. Det har varit ett omfattande arbete med att restaurera och man fick ersätta en del delar. Det kan fortfarande bli lite förseningar, men det handlar om cirka tio minuter, säger Johanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Det är andra gången på kort tid som en lastbil river ner bommar och signalsystem i Stenungsund. I fredags stoppades tågtrafiken mellan Kode och Stora Höga efter att en lastbil kört in i en järnvägsport.

LÄS MER: Tågtrafiken stoppades efter lastbilsolycka