Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tak har rasat in på gymnasieskola

Ett innertak rasade in på gymnasieskolan Mimers hus i Kungälv. Två anställda fick föras till sjukhus och flera chockades efter den obehagliga upplevelsen.

Larmet kom vid tio-tiden på onsdagen. Med ett öronbedövande dån rasade plötsligt taket in vid bibliotekets entré.

– Det är ett innertak som har som har rasat. Två personer ska ha fått delar av taket på sig, uppgav Jon Kennerwall vid räddningstjänsten.

Enligt Enligt Madeleine Nilsson, kommunikatör vid Kungälvs kommun, fick två anställda föras till sjukhus.

Kvar på sjukhuset

– Båda personerna har nu fått lämna sjukhuset, men de är chockade och påverkade av händelsen, sa Madeleine Nilsson till GP på onsdagseftermiddagen.

Flera anställda vid skolan fanns på plats vid raset och blev vittnen till hur deras kolleger träffades av takdelar.

– En chockerande upplevelse som man inte mår bra av, det var förstås väldigt obehagligt för alla inblandade, säger Madeleine Nilsson.

Under onsdagseftermiddagen pågick ett stödmöte där all inblandad personal kunde få hjälp och prata om den skräckfyllda upplevelsen.

Kungälvs kommun hyr den aktuella byggnaden av det privata fastighetsbolaget Kungsparken Bostad AB. Orsaken till att taket plötsligt rasade in uppges vara en jalusi, en typ av spjälgardin som används för att öppna och stänga biblioteket, som har lossnat.

– Det är inte taket det är något fel på, utan det är en stor jalusi på omkring fem meter som har ramlat ur axeln och då dragit ner taket, säger Bertil Börjesson på Kungsparken Bostad AB.

Vilka entreprenörer som är ansvariga för olyckan är i nuläget oklart.

– Detta inte vanligt och något som får utredas. Det är olika entreprenörer som monterat jalusin och sålt den, säger Bertil Börjesson.

Fastighetschefen på Kungälvs kommun har även beslutat att göra en översyn av lokalerna runt omkring biblioteket, enligt Madeleine Nilsson.

Många blev oroliga

Det fanns inga elever på plats i biblioteket i samband med raset, säger hon till GP och fortsätter:

– Men när det stod klart vad som hänt blev förstås många blev oroliga, säger hon.

Det aktuella området i Mimers hus är avspärrat, för övrigt bedrivs gymnasieverksamheten, kaféet och kulturskolan som vanligt. Biblioteket kommer sannolikt att förbli avspärrat veckan ut.

Kungsparken Bostad AB uppger att den typ av jalusier som orsakat olyckan inte finns på någon annan plats i anknytning till lokalen.

Förutom räddningstjänsten var polisen på plats.

– Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka då de skadade personerna är anställda i verksamheten, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.