Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är en arkivbild och har inget med artikeln att göra. Bild: Gorm, Kallestad
Bilden är en arkivbild och har inget med artikeln att göra. Bild: Gorm, Kallestad

Tonåring döms för övergrepp mot litet barn

Tonåringen menar att flickan är en drama-queen. Men Uddevalla tingsrätt anser att hennes berättelse om vad släkting gjort med henne efter en släktmiddag är mycket trovärdig.

Det var förra sommaren som delar av en familj hade en släktträff i en kommun i Bohuslän. Där befann sig en liten flicka, och även en tonårspojke.

De båda var släkt och efter en middag följde flickan med tonåringen till en gäststuga.

Sedan går åsikterna isär om vad som hände.

Flickan har berättat att hennes äldre släkting börjat visa en film med sexuellt inslag och sedan satt henne i hans knä och försökt få in sina fingrar i hennes slida.

Skolpersonal vittnade

När flickans äldre släkting befann sig i närheten, ska flickan skrikande ha sprungit ut från gäststugan. Hon berättade då också vad som hade hänt henne, när hon var ensam med tonåringen.

Under rättegången vittnade också skolpersonal om hur flickan har förändrats under året som gått, att hon blivit mer tillbakadragen. Att hon inte är lika öppen längre.

Påstod att flickan hittat på

Tonåringen och hans mamma vittnade dock under rättegången om att flickan är en drama-queen som vill ha uppmärksamhet. Den äldre tonårige släktingen förnekar att han hållit fast henne i sitt knä och försökt föra in sina fingrar i henne. Han menar att hon har hittat på allt.

Men det trodde inte Uddevalla tingsrätt på alls.

Istället säger man i domen att flickans berättelse är mycket trovärdig.

Tonåringen döms därför till 60 timmars ungdomstjänst för sexuellt övergrepp mot barn.