Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Oslo 20160730. Skolegården til Tegleverket skole i Oslo lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT / kod 20520 Bild: Åserud, Lise

Tonåringar misstänks för barnvåldtäkter

Tonårspojken ska ha våldtagit en flicka på ett skolområde i Bohuslän. Två dagar senare misstänks hans kamrat ha våldtagit samma flicka, samtidigt som tonårspojken våldtog en annan flicka i närheten.

I våras, strax innan elever i Bohuslän gick på sommarlov, ska en äldre tonåring ha bestämt träff med en skolflicka i de yngre tonåren på en skola i Bohuslän.

På skolområdet ska tonåringen ha våldtagit barnet på flera olika sätt.

Tre dagar senare ska den äldre tonåringens jämngamla kamrat ha träffat det misstänkta våldtäktsoffret på skolområdet där hon ska ha våldtagits några dagar tidigare.

Kamraten ska där också ha utsatt flickan för en ny våldtäkt, som enligt åtalet handlar om en grov våldtäkt mot barn, eftersom han varit våldsam i samband med den misstänkta våldtäkten.

Misstänkt för annan våldtäkt

Samtidigt träffade tonåringen som misstänks för den första våldtäkten, en annan flicka på samma skolområde. Henne ska han också ha våldtagit på fler än ett sätt.

De båda tonåringarna åtalas nu barnvåldtäkterna. Kamraten åtalas för grov våldtäkt.

Tonåringarna anhölls först i slutet av sommaren och häktades några dagar senare. Utredningen är fullständigt sekretessbelagd. Men för bara ett par veckor sedan släpptes tonåringen som misstänks för att ha våldtagit två flickor ur häktet. Socialtjänsten i hans hemkommun ska nu vara inkopplade i ärendet och tonåringen ska ha tvångsomhändertagits.

Kamraten som misstänks för grov våldtäkt mot barn, sitter dock fortfarande kvar i häktet i Uddevalla.

Nekar till brott

I åtalet, som kammaråklagare Emelie Beillon lämnade in till Uddevalla tingsrätt under måndagen, framkommer att de båda tonåringarna nekar till att ha våldtagit barn. Däremot så säger de att vissa saker av det som flickorna har berättat i polisförhör stämmer.

Emelie Beillon skriver dock i åtalet att de båda tonåringarna måste ha insett att det handlade om flickor som var under 15 år gamla.

Förutom förhör med de båda flickorna och de misstänkta tonåringen, har åklagaren åtta vittnen som ska förhöras.

Fem dagars rättegång

Annan bevisning som åklagaren tänker ta upp att att polisens hundförare genomförde ett sök i området, och polishundarna nosade upp sperma som ska knyta de misstänkta till skolområdet.

Det finns även rättsintyg från läkare, som undersökt flickorna efter de misstänkta våldtäkterna.

Polisen har även hittat sperma på den flicka han misstänks ha våldtagit först. Hans sperma hittades även på den plats där den andra misstänkta våldtäkten ska ha skett.

Rättegången kommer att pågå under fem dagar.

Bohusläningen har förgäves sökt kammaråklagare Emelie Beillon för en kommentar.