Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tonårstjej döms för misshandel på skola

En flicka i tonåren döms för att ha misshandlat tre andra ungdomar på en skola i Bohuslän. Bland annat drog hon en flicka så hårt i håret att det lossnade.

De olika händelserna inträffade i maj och i augusti förra året på en kommunal grundskola i Bohuslän. Vid det första tillfället tryckte tonårsflickan upp en annan flicka mot en vägg i en korridor och pressade då mot hennes hals. Attacken ska inte ha föregåtts av något som kan anses utgöra en provokation anser Uddevalla tingsrätt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I samband med den händelsen kom en annan flicka för att ingripa mot den pågående misshandeln. Hon blev då själv misshandlad när tonårsflickan tog tag i hennes hår och drog ner henne. Greppet var så hårt att hår lossnade.

Det sista tillfället skedde inne i ett klassrum. Tonårsflickan var arg på en flicka i klassrummet som tidigare hade "blickat" på henne. Inför skolkamraterna gav hon sig på flickan och drog denne i håret. Tingsrätten menar att attacken hade en "förnedrande underton", ägnat att visa makt och kontroll över offret.

Tonårsflickan döms för två fall av misshandel och ett fall, det sistnämnda, för ringa misshandel, till ungdomsvård och att betala sammanlagt 17 000 kronor i skadestånd till de tre målsägandena.