Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Trängsel orsakade kaos på Liseberg

Stort publiktryck i entrén till Liseberg orsakade visst kaos på lördagen. Nu ska Liseberg se över snömiljön vid entrén, och kanske plocka bort en snögubbe eller gran.

Peter Sjöström var i parken med sina tre barn under kaoset.
- Det var som Håkan Hellström-konsert. Det var totalt stillastående, en kaosartad känsla.

Efter ett åk valde Peter och hans barn att vända för att ta spårvagnen hem.
- Vi väntade i 40 minuter för att få åka en av barnattraktionerna. På parkeringen var det nästan bråk om platserna, det var väldigt skönt att vi tog vagnen, fortsätter han.

Läget i världen oroar
- När det är så här mycket folk på samma plats, är det lätt att oroa sig. Om någonting händer här, vad gör vi då? Det var svårt att ta sig ut.

Parkchefen Anders Fridehäll medger att det var besvärande trångt i parkens entré vid 17-18 tiden.
- Vi har inte stängt entrén helt. Men i och med att det är så trångt utanför Lisebergshallen stänger vi och öppnar lite pö om pö för att bromsa flödet så att det fungerar både in och ut.

- Vi har hållit på sedan 17-tiden ungefär. Det small till när mörkret kom. Många vill ju stanna innanför entrén för att fotografera.

Även läsaren Anna Svedberg från Hisings Kärra har hört av sig till GP och berättat om kaoset:
– Det var inte bara kaos i entrén. Det var totalstopp inne i parken också. Vid Slänggungan var det helt kaos och alla var totalt ihop-tryckta, säger Anna.

– Det var en dålig upplevelse vid all trängsel och långa köer. Man får inte ut det man betalat för. Jag tycker att de borde sätta en gräns på hur många som får komma in. I dag var vi arga än glada över besöket, avslutar hon.

När GP når parkchefen igen vid strax före 20 på lördagskvällen har situationen lugnat ner sig en smula.
– Nu är flödena normala igen, men det var väldigt trångt här förut mellan Lisebergsteatern och Lisebergshallen.

Snögubbarnas fel
Anledningen till detta var, enligt parkchefen, den grupp med snögubbar och snötäckta julgranar som placerats där. Många familjer ville stanna upp för att beundra och fotografera dem.

– Vi får nu se över den här snömiljön till i morgon. Många gäster tyckte att det var irriterande och olustigt med den här trängseln.

Kommer ni att ta bort någon av snögubbarna, eller kanske hela miljön?
– Nu är det ju inte jag som fattar det beslutet. Men jag kommer starkt att rekommendera att miljön ses över och ändras, särskilt på den sidan som vetter mot Lisebergshallen, säger parkchefen Anders Fridehäll.

Enligt honom uppehöll sig så många som 40 000 besökare på Liseberg under lördagen, jämfört med 5 000 besökare förra lördagen.

– Det har varit dåligt väder ända sedan vi öppnade Jul på Liseberg i år. Men i dag var förutsättningarna helt perfekta, och det är dessutom dagen före Lucia.