Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Trafikstörningar på E6 efter olycka

Två personbilar har krockat på E6 i södergående riktning strax utanför Stenungsund i riktning mot Göteborg. – Bilarna måste bärgas och det är jättelånga köer längs motorvägen, säger Roger Broqvist på räddningstjänsten.

I höjd med Saxeröd mellan Jörlanda och Stora Höga har två bilar krockat med varandra. Räddningstjänsten larmades först om att fem bilar kolliderat med varandra. 

– När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det handlade om två bilar. Det är en bil som har kört in i en annan bakifrån. Det satt fyra personer i den bakre bilen och en i den främre. Föraren i den främre har klagat på nacksmärtor, men ingen person har behövts köras i ambulans till sjukhus, säger räddningstjänstens insatsledare Roger Broqvist. 

Broqvist berättar att det just nu är massiva köer i södergående riktning längs E6 söder om Stenungsund. Räddningstjänsten larmades om olyckan vid 11.15-tiden.

– Bilarna står i vänsterfilen och måste bärgas. Det är jättelånga köer. Vägen är inte helt avstängd, men det här kommer ta tid, säger Roger Broqvist.

Han uppger att räddningstjänsten finns kvar vid platsen i väntan på bärgare. 

– I och med att det har inträffat allvarliga olyckor längs motorvägarna den senaste tiden i samband med räddningsinsatser så vill vi inte att de som ska bärga bilarna arbetar ensamma, säger Roger Broqvist.

Trafikverket uppmanar trafikanter att välja gamla E6 under räddningsarbetet. Roger Broqvist uppskattar att krocken kommer att påverka trafiken längs E6 fram till 15-tiden på torsdagen. 

Texten uppdateras.