Tusentals utan ström i Bohuslän

Olika delar av Bohuslän drabbades av strömavbrott under annandagskvällen, runt 6 000 kunder hos Ellevio var som mest berörda.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 17 de första larmrapporterna började trilla in om strömavbrott, då i Strömstads och Tanums kommuner och därefter även i Sotenäs kommun. Hunnebostrand var den ort som var värst drabbat med 2 168 berörda kunder, när det var som värst vid 19-tiden.

Som mest var runt 6 000 kunder berörda runt om i Bohuslän, men det är ännu oklart vad som är orsaken till avbrotten. De starka vindarna, upp mot stormstyrka som uppmättes på Västkusten under tisdagen, och som ledde till en hel del nedfallna träd över elledningar sägs vara en orsak. I något fall ska det också röra sig om att fel i något annat bolags nät.

ANNONS

– Felsökning pågår och under tiden gör man omkopplingar, vilket gör att strömmen kan komma och gå under tiden. Prognosen är att felet ska vara åtgärdat kring 21.40-22.00, säger Gabriella Karlsson, på Ellevios presstjänst vid 20-tiden.

Vid 21-tiden hade de flesta kunder fått strömmen åter.

Även runt 170 Vattenfallskunder i Uddevalla, Bengtsfors och Tanum drabbades av strömavbrott på grund av blåsten.

Uddevallabron var avstängd från klockan 16, då trafiken fick ledas om via riksväg 44, men öppnades igen underkvällen med reducerad hastighet.

ANNONS