Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

Två anhållna för dubbelmordet i Göteborg

Två bröder, 16 och 20 år gamla, sköts ihjäl på en innergård i Tynnered den 31 oktober förra året. Nu har två män i 20-årsåldern gripits för misstanke om delaktighet i dubbelmordet.

Två män i 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för medhjälp till morden på två bröder den 31 oktober förra året i Tynnered, skriver polisen på sin hemsida.

De båda unga männen hämtades till förhör under gårdagen och anhölls kort därefter för medhjälp till mord.

Långt spaningsarbete

– Efter långt och gediget spaningsarbete har utredarna kommit fram till att de här två kan misstänkas. De hämtades till förhör, en i dag och en igår, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Spaningen har pågått sedan den 31 oktober då bröderna sköts till döds. 

– Spaning är ju inte bara att man sitter och spejar, utan vi går igenom register och genomför en så kallad intern spaning, säger Tommy Nyman

Efter förhören har sedan kammaråklagare Johan Udén beslutat att anhålla dem.

Kan du säga något om vad som ledde till att åklagaren beslöt att anhålla de här männen? 

– Jag förstår att du har många frågor nu, men jag kan inte ge dig några svar i nuläget. Vi inväntar häktningsframställande från åklagaren och hänvisar till förundersökningssekretess, säger Tommy Nyman. 

Sköts till döds på innergård

Det var vid halv nio-tiden den 31 oktober som polisen fick in larm om skottlossning i Tynnered. Drygt en timme senare bekräftade polisen att två personer avlidit. 

– Båda de män som anträffats på platsen avlidit av de skador som de fått i samband med skottlossningen, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson till GP då. 

De två unga männen som sköts till döds var bröder, 16 och 20 år gamla, och var tidigare ostraffade. 

De misstänkta gärningsmännen ska sedan ha setts lämna platsen på en silverfärgad moped - som varit en central del i spaningsarbetet och utredningen. 

En gripen tidigare

I november greps en man i 25-årsåldern, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Mannen nekade till misstankarna och släpptes kort därefter.

Polisens spaningsledare i fallet, Thord Haraldsson, bekräftade för GP i november att mannen försatts på fri fot, men att de i övrigt inte ville kommentera beslutet.