Två fordon i krock på riksväg 44 – en person avliden

På måndagseftermiddagen krockade två bilar med varandra på riksväg 44 vid Trestad Center i riktning mot Trollhättan. Två personer kördes med ambulans till sjukhus, polisen meddelade senare att en av dem avlidit. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Vid 13-tiden på måndagseftermiddagen krockade två bilar på riksväg 44 vid Trestad Center i riktning mot Trollhättan.

Räddningstjänsten larmades till platsen, tillsammans med två ambulanser.

– Det är två bilar som har krockat med varandra av okänd anledning. Vi är kvar på platsen och jobbar för fullt, säger Jonas Gustafsson vid 13.45-tiden.

LÄS MER:Bil fick vattenplaning – körde in i mitträcke

I bilarna färdades två personer och enligt polisen fick båda bilförarna föras med ambulans till sjukhus.

– Det är en allvarlig olycka, där båda förarna är förda med ambulans till Näl, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att en av förarna, en man i 35-årsåldern, avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats.

ANNONS

Den andre föraren, som också är en man är i 35-årsåldern, vårdas just nu på sjukhus och ska bland annat skadat foten, meddelar polisen. Mannen ska ha hörts av polisen efter olyckan.

– Det stämmer, vi har pratat med honom på sjukhuset.

Ska undersöka bilarna

Båda bilarna har tagits i beslag av polis för teknisk undersökning och har bärgats från platsen.

– Trafikpolisen kommer att utreda olyckan och se om det eventuellt kan ha varit något fel på bilarna. Det finns även vittnen som ska höras, säger Peter Adlersson.

Vägen var inledningsvis helt avstängd i båda riktningar, men strax efter klockan 14.30 meddelade polisen att trafiken var öppen igen.

Det är i nuläget oklart hur olyckan gått till.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS