Två kvinnor voltade efter polisjakt

Efter en vild polisjakt voltade en bil av vägen strax utanför Fjällbacka i natt. I bilen möttes polisen av två kvinnor i 25-årsåldern. – En av dem misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylla, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i region Väst.

ANNONS
|

Strax innan klockan två utspelade sig en biljakt strax utanför Fjällbacka.

– Det börjar på länsväg 914 när polisen ska kontrollera en bil som väljer att inte stanna utan kör från platsen. Då blir det ett förföljande, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen i region Väst.

Jakten gick längs den mindre landsvägen. Uppskattningsvis i 120 kilometer i timmen.

– Eftersom det var så sent på natten var det ingen övrig trafik, så patrullen gör bedömningen att det inte är någon fara för andra att ta upp jakten, trots att det är en liten väg, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Voltar av vägen

Efter tio minuter slutade jakten när personbilen körde av vägen och voltade.

– Polisen knuffar inte av bilen av vägen, utan den kör själv av i hög hastighet och voltar. När polisen kommer fram visar det sig vara två kvinnor i bilen. Först säger de att det är någon annan som kört, men det bedöms inte som trovärdigt.

Båda kvinnorna, som är i 25-årsåldern, fördes till sjukhus för sina skador, men var enligt Tommy Nyman vakna och talbara när polispatrullen anlände.

– Båda är förda till sjukhus och den som vi bedömer har kört bilen har vi också tagit blodprov på.

Ovanlighändelse

Enligt Tommy Nyman är det framförallt en sak som står ut med händelsen.

– Det ovanliga är att det är två kvinnor. Det avviker från det normala. Det brukar vara män som begår den här typen av brott, säger han.

Händelsen rubriceras som misstänkt drograttfylla och grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS