Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niclas Åberg är projektledare på Fjordguiden. Bild: Andreas Carlsson
Niclas Åberg är projektledare på Fjordguiden. Bild: Andreas Carlsson

Två lokala projekt har chans till landsbygdspris

Nu har två lokala projekt chans till att vinna landsbygdspriset Ullbaggen. Priset delas ut till projekt och företag som är bra exempel på landsbygds- och kustutveckling projekt och ska tidigare ha fått finansiering från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden.

I Bohuslän är det två projekt som har blivit nominerade. Det ena är projektet Fjordguiderna som är nominerade i Fiske- och havskategorin Blå näring och det andra är projektet Steget Före som är nominerade i kategorin Nyanländas delaktighet i landsbygdsutveckling.

- Det känns jättebra att bli nominerad, vi är fantastiskt glada över all uppmärksamhet kring det här projektet. Nu ska vi fundera på hur vi ska fira detta, säger Niclas Åberg projektledare för Fjordguiderna.

I nomineringen står det att projektet som drivs av sportfiskeguider har tagit fram ett nytt koncept, Fånga äta bo. Det går ut på att gästen tar med sin egenfångade fisk till restaurangen på hotellet och får den tillagad där, vilket leder till att man kan förlänga turistsäsongen på västkusten. Sportfiskeguiderna håller till på bland annat Tjörn, Stenungsund, Orust och i Uddevalla.

Projektet Steget före har sin verksamhet i Dalsland, Årjäng och Munkedal. Projektet nomineras för att de på ett lyckat sätt bygger nätverk mellan kommuner, civilsamhället och företag för erfarenhetsspridning och samverkan. Som ett resultat av projektet har många nyanlända fått praktik och jobb.

Vinnarna i de olika kategorierna i Ullbaggen tillkännages vid prisceremonin den 13 november i Åre.