Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Två mordförsök i natt

Två fall av försök till mord alternativt försök till dråp ska ha ägt rum under natten till lördagen i Göteborg. Det ena fallet ska röra en person som knivskurits i halsen i Högsbo och i det andra fallet har flera personer dykt upp på Östra sjukhuset med stickskador. Polisen har inte lyckats gripa någon gärningsman ännu i något utav fallen.

Under natten till lördagen har polisen fått hantera flera fall av försök till mord alternativt dråp i Göteborg. Det första fallet uppdagades när polisen runt halv-tolvtiden på fredagskvällen larmades till en bostad i Högsbotorp om att en person knivhuggits i halsen.

Händelsen ska ha inträffat i samband med ett bråk i närheten någon timme innan polisen larmades till platsen, men initialt hade de inblandade personerna inte uppfattat skadan som särskilt allvarlig.

– Händelsen inträffade ju ganska långt innan vi på polisen fick vetskap om det hela, vilket är ett problem, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den knivskurne personen fick föras till sjukhus med ambulans men kunde senare på natten lämna sjukhuset utan allvarligare skador. Polisen ska ännu inte ha gripit någon gärningsman.

– Mannen har förhörts, men kommer väl att höras igen. Så får vi se om vi kommer närmare sanningen om vad som har hänt, säger Stefan Gustafsson.

Bråk med gäng

En dryg timme efter att polisen larmats till Högsbotorp får man ytterligare larm om knivskador. Denna gång är det en polispatrull som är vid Östra sjukhuset som på sjukhuset får reda på att det inkommit ett antal personer med stickskador.

Tre män ska ha lämnats av vid sjukhuset av en bil där samtliga hade skador från antingen stickvapen eller någon form av kniv. Enligt polisen har man fått reda på att de tre männen fått skadorna efter att ha hamnat i ett bråk med ett gäng som de träffat på i en lokal. Även här har man inte gripit någon för händelsen ännu.

– Nästa steg är att vi ska förhöra de skadade personerna igen, säger Stefan Gustafsson.

Oklar helhetsbild

Men Stefan Gustafsson tror att det kan vara svårt för polisen att få en helhetsbild av vad som hänt, både i Högsbotorp och i fallet vid Östra sjukhuset.

– Intrycket är att det finns uppgifter som inblandade parter inte riktigt vill ska komma till polisens kännedom. När det gäller personerna vid Östra sjukhuset så vet vi inte ens vilken plats skadorna ska ha uppkommit på, säger han.

I fallet Högsbotorp rubricerar polisen det inträffade som försök till mord, alternativt dråp. I fallet vid Östra sjukhuset rubriceras händelsen som ett fall av misshandel, ett fall av försök till misshandel och ett fall av försök till mord.

Polisen ser inget samband mellan händelsen i Högsbotorp och händelsen med de skadade männen på Östra Sjukhuset i nuläget.