Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Två personer hittade döda efter villabrand i Sjuntorp

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter att en villa brunnit ner till grunden i utanför Sjuntorp under torsdagen. Två personer har under fredagen hittas döda och en person är fortsatt saknad. Anhöriga är underrättade.

Två personer har hittas döda efter villabranden i Sjuntorp under torsdagen, det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

En person är fortsatt saknad och polisens arbete fortsätter nu på platsen.

Grannar slog larm

Det var under torsdagsmorgonen som räddningstjänst larmades om en villabrand i Sjuntorp. Det visade sig vara en fullt utvecklad brand där flera personer saknades.

– Det har rasat in en hel del, så det går inte att komma in i huset och söka folk, sa Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Enligt räddningstjänst var det grannar som larmade om branden, och utanför den brinnande villan stod en bil parkerad.

– Men ingen har gett sig till känna, säger Johan Ytterberg, och förklarar att villan är så pass övertänd att det är omöjligt att ta sig in.

– Men vi försöker reda ut om någon har blivit kvar i huset.

Polisen utreder mordbrand

Senare under torsdagen meddelade polisen att en anmälan om mordbrand upprättats för att frigöra de resurser som krävs för att undersöka vad som startade branden.

Farhågorna om att flera personer kunde ha varit kvar i huset när branden startade kunde inte avskrivas.

– Vi har uppgifter om vem som har bott i det här huset och vi har pratat med folk som känner dem. Det kan vara så att de kan ha varit kvar i huset, men vi vet inte det än, sa Peter Adlersson, presstalesperson i region Väst då.

Teknisk undersökning sker på platsen

Under fredagen inleddes en teknisk undersökning av villan som brunnit där undersökningsarbetet som bland annat bestod av sök med polishundar.

– När ett hus är nedbrunnet till grunden är det ju förstås svårt att hitta något, men vi kommer söka med hund i resterna, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson under morgonen till tidningen TTELA.

Under fredagseftermiddagen bekräftas polisen att två personer har hittats döda. En tredje person saknas fortfarande och den tekniska undersökningen pågår fortfarande på platsen.

– Vi har hundpatrull och även tekniker på plats. Förhoppningsvis, med tur, så finns det ingen tredje person i huset, säger polisens presstalesperson i region Väst, Hans-Jörgen Ostler till Göteborgs-Posten.

Anhöriga är underrättade enligt polis.

Texten uppdateras