Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två personer skadade efter brutala rån i Borås

Två män, i 50- och 80-årsåldern blev under natten utslitna ur sina bilar och rånade i Borås. Den 80-årige mannen hittades skadad av ett tidningsbud och 50-åringen fick ta sig till en gård för att ringa polisen. Båda männen är förda till sjukhus.

Strax innan 04, natten mot lördagen, larmades polisen till ett rån på Hässleholmen i Borås.

– Två personer ska ha slitit ut en 80-årig man ur sin bil och slagit honom med knytnävsslag i ansiktet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Gärningsmännen tog därefter mannens tillhörigheter och körde iväg från platsen i hans bil.

Den 80-årige mannen hittades sedan skadad av ett tidningsbud som larmade polis och ambulans, och mannen fördes till sjukhus för skadorna i ansiktet.

Senare under natten, vid 05.30-tiden, skedde ett liknande rån på en man i 50-årsåldern.

Den 50-årige mannen ska ha rånats av två män mellan 25- och 35-årsåldern maskerade med munskydd som körde iväg med honom i sin egen bil.

– Sedan lämnade de honom söder om Borås efter att ha rånat honom på hans plånbok och mobiltelefon, säger Peter Adlersson.

Mannen tog sig till en gård i närheten där han larmade till polisen, och fördes därefter till sjukhus, även han med skador i ansiktet.

Rånen kan ha med varandra att göra

Enligt polisen pågår just nu ett intensivt förundersökningsarbete genom förhör, uppföljande om iakttagelser samt sök efter de stulna bilarna. Man utreder även om de två händelserna kan ha med varandra att göra.

– De påminner ju mycket om varandra, det är inte helt självklart att de hänger ihop men vi får kolla närmare på det, säger Peter Adlersson.

Båda händelserna är rubricerade som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt rån, men det finns i nuläget inga misstänkta eller gripna för något av brotten.