Två skadade efter bil kört in i Gekås utgång

En man har kört in en bil mot utgången av det kända varuhuset Gekås i Ullared. Två personer har skadats i samband med händelsen.

ANNONS
|

Två personer ska skadats lindrigt efter att ha blivit påkörda av en bil vid Gekås utgång. De skadade personerna fördes till en lokal i närheten där de undersöktes av ambulanspersonal. Skadorna var inte så allvarliga att personerna behövde föras till sjukhus med ambulans.

– Det ska röra sig om skrapskador som personerna ska ha fått när de behövde kasta sig åt sidan, säger Tommy Nyman presstalesperson vid Polisen i väst.

Enligt polisen skadades personerna på gatan som leder fram mot varuhuset, och inte i samband med kraschen in i utgången.Föraren som är i 65-årsåldern är omhändertagen av polis.

– Vi är på plats. Personen omhändertogs av ordningsvakter initialt, men mannen är nu överlämnad till oss, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Polisen bekräftar att det har blivit skador på varuhusets utgång efter att bilen kört in. Polisen har spärrat av för teknisk undersökning och förhör vittnen på platsen.

"Jag tänkte direkt: terror"

Enligt ett vittne som var i varuhuset i samband med händelsen utbröt panik vid utgången.

– Vi stod vid kassorna när vi ser folk springa och skrika högt. Vi frågar kassörskan vad som händer, men ingen visste någonting. Det första jag tänkte var "terror, nu händer det något här inne". Vi hade vår lille son i kundvagnen och jag plockade upp honom ifall vi skulle behöva springa, säger vittnet.

– När vi kom ut såg vi en vit Audi stå med bucklig front, en tillbucklad ståldörr och kundvagnar låg spridda. Enligt andra som sett händelsen ska folk ha behövt kasta sig åt sidan när bilen kom körande. Han ska ha gasat och tutat tills han körde in i väggen. Vi är helt klart skärrade.

Mannen som körde bilen är gripen och körd till polisstationen för förhör. En förundersökning är inledd med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmännfarlig öddeläggelse. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma under utredningsarbetet.

Mannen kommer efter förhör att undersökas av läkare.

– Vi kommer kalla på läkare då mannen är förvirrad, säger Tommy Nyman.

ANNONS

Vid 22.40 var bombgruppens tekniska undersökning klar. Inga farliga föremål hittades i bilen, men däremot en hund.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP Via mejl: webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS