Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Två trafikolyckor under lördagsmorgonen

Under lördagsmorgonen inträffade två trafikolyckor i bevakningsområdet. Den första på Orust, och kort därefter i närheten av Vägeryr.

Det är fortsatt halt på vägarna. Två trafikolyckor inträffade under morgonen.

Vid 7-tiden larmades polis, räddningstjänst och ambulans till väg 764 Torp på Orust, där en personbil låg upp och ned i ett dike.

– Det var en singelolycka och det gick förhållandevis bra, säger Bo Hansson, insatsledare vid räddningstjänsten Orust.

Vid 9-tiden skriver polisen på sin hemsida att föraren, som var en kvinna, uppgav smärta i nacken. Ambulans kontrollerade henne på plats, men hon behövde inte föras med för ytterligare vård.

De skriver även att bilen är bärgad och att polisen är klara på platsen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

”Blixthalka”

Vid 8.20 får SOS Alarm ytterligare ett larm om en trafikolycka. Enligt händelsebeskrivningen rör det sig om en singelolycka. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen – en sidoväg till E6 i höjd med Vägeryr, Ljungskile.

På polisens hemsida framgår att bilen voltat och hamnat på tak.

– Den har med all säkerhet inträffat på grund av blixthalka, säger Jonas Gustafsson som är inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Strax innan 10-tiden meddelar polisen på sin hemsida att det var två personer som färdades i bilen. Även de blev kontrollerade av ambulanspersonal på plats, men behövde inte följa med till sjukhus.