Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Två villor totalförstörda i brand

Ett parhus började av oklar anledning att brinna i Lilla Edet under natten till måndag.

Polis och räddningstjänst larmades till adressen strax efter klockan två.

- Brandorsaken är fortfarande okänd, men det finns uppgifter om att branden eventuellt ska ha startat i garaget och sedan spridit sig till fastigheten, säger Rickard Sassenberg, gruppchef vid polisens ledningscentral i region Väst.

Enligt räddningstjänsten ska två villor ha brunnit ned till grunden. 

- De är totalförstörda. Det ena huset har brunnit ned till grunden och på det andra är det bara en gavel och en långsida kvar, säger styrkeledare Tony Nylander vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var fortfarande på plats vid husen vid halv åtta-tiden, men branden uppges vara under kontroll. En person har körts till sjukhus med rökskador.

- I det första huset befann sig en person när det började brinna, som har förts till sjukhus. I det andra huset befann sig en barnfamilj som lyckades ta sig därifrån, säger styrkeledaren. 

Det är i nuläget oklart vad som startade branden, men initialt tror man att branden startade i det ena huset och sedan spred sig vidare. 

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand. När räddningstjänsten är klara så kommer vi att spärra av platsen för en teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.