Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbilder. Foto: TT/Foreca.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Vädervarningen: "Det kan bli riktigt slirigt och halt"

Nu varnar SMHI för mycket snö. Och när det fryser på till morgonen finns risk för riktigt hala vägar.

Det väntas snö och slaskväder över i stort sett hela Sverige. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Till en början såg det ut som att Bohuslän skulle klara sig undan det mesta snöfallet men under måndagsförmiddagen har SMHI gått ut med en vädervarning även för vårt området. Det handlar om en klass 1-varning som gäller under kvällen och natten. 

– Ett lågtryck har dragit in med ostadigt väder. Det kan komma mellan 5 och 10 centimeter. Det kanske inte låter mycket men om det snöar intensivt under en kort period finns det risk för att man inte hinner ploga, säger Christoffer Hallgren som är meteorolog på vädertjänsten Foreca. 

Snön som kommer är blöt och tung så det kan bli moddigt och slirigt på vägarna. Även om det troligtvis slutat snöa på tisdagsmorgonen så kan vädret ställa till det för de Bohusläningar som ska ut och köra. 

– Det kan bli riktigt halt när det blir minusgrader. Samtidigt ser det ut som att bli en hel del frost. Så fram till tisdagsförmiddagen gäller det att se upp i trafiken, säger meteorologen Christoffer Hallgren. 

Solig och fin tisdag

Under dagen på tisdagen klarnar det upp och det ser ut som det kan bli en riktigt fin dag med chans till sol. Stora snödrivor lär smälta och bli till vattenpölar. Så när det fryser på igen sen på natten tycker Christoffer Hallgren att man ska vara försiktig när man ger sig ut. 

– Då kan det bli isgator och isfläckar man bör se upp med, säger meteorologen. 

Onsdag inleds med moln men under dagen ser det ut att spricka upp igen. Hur det ser ut på torsdag är fortfarande osäkert men då kan det bli ett väderomslag och ännu mer snö. Ännu mer än som väntas komma under onsdagen. 

– Det kan bli ett ganska ymnigt snöfall och då kanske upp emot 15 centimeter på lokala ställen. Då är det också tal om blöt snö med temperaturer precis runt nollan. Dessutom ser det ut som det kommer blåsa en hel del, säger Christoffer Hallgren.