Väglaget väntas bli sämre under kvällen

Väglaget ställer till det i trafiken runt om i Västsverige. Under eftermiddagen meddelar Västtrafik att en stor del av skolbusstrafiken i Uddevalla ställs in. Sedan tidigare har flertalet linjer i Lysekil ställts in.

ANNONS
|

Det snöblandade regnet som slagit över Västsverige under det senaste dygnet har påverkat vägunderlaget i hela Bohuslän.

Trafikverket varnar nu trafikanter inför att underlaget kommer bli än sämre när minusgraderna börjat smyga sig på.

LÄS MER: Trafikolycka på E6 – bil i mitträcke

– Bohuslän är platsen som fått riktigt våta vägbanor som nu kommer frysa till. Håll avstånd och kör i hastighet efter väglag istället hastighetsbegränsningen, säger Beisi Sundin, Trafikverkets presstjänst.

Busstrafiken drabbad av vägunderlaget

Hela tisdagen har kantats av problem för Västtrafiks busstrafik. Tidigare under eftermiddagen kom beskedet att stora delar av skolbusslinjerna i Uddevalla ställs in.

ANNONS

– Vägunderlaget är väldigt halt och vi vill inte riskera någons säkerhet och därmed tar vi det säkra före det osäkra. Sammanlagt blir 14 linjer drabbade av det här, Brian Hansen, Västtrafiks störningscentral.

Det är elever på som går på Herrestad, Norgården, Sommarhemmet, Lane-Ryr, Äsperöd och Bokenäs som drabbas av situationen.

Linjer ställdes in redan på morgonen

Redan under tisdagsmorgonen började problematiken efter det snöblandade regnet som fallit det senaste dygnet. Linje 903 från Bokenäs skola till Uddevalla fick ställas in tidigare under morgonen.

LÄS MER: Bil i mitträcke på 44:an – långa köer

Lysekilstrafiken har också haft stora problem. Under förmiddagen meddelade Västtrafik att stora delar av kommunens busstrafik ställts in på grund av den rådande väderleken.

Under eftermiddagen började flertalet linjer trafikeras igen men alla turer för linjerna 856 samt 858 är inställda.

Problematiskt även på Orust

Även på Orust ställde vädret till det för bussresenärer. Avgångar för linjerna 376 och 379 som går mellan Henån och Svanesund ställdes in under eftermiddagen. Linje 74 mellan Henån och Kungsviksvägen stannar inte på Bön på grund av väglaget.

Samma sak gäller även för norra Bohuslän. I Strömstad har flera bussavgångar ställts in där och är inställda hela dygnet.

ANNONS