Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rymningen skedde vid den rättspsykiatriska kliniken Rågården i Gunnilse under onsdagen. Bild: Jonas Lindstedt

Våldsman har rymt från rättspsyk

En man i 20-årsåldern som tidigare har dömts för grova våldsbrott har rymt från den rättspsykiatriska kliniken Rågården i Gunnilse
– Han har tidigare begått våldsbrott och har även varit våldsam mot poliser, säger Tony Nyqvist, jourkommissarie vid polisen i region Väst.

Mannen rymde enligt polisen från den rättspsykiatriska kliniken Rågården i Gunnilse under en promenad vid 14-tiden på onsdagen.

– Sedan dess har han varit försvunnen. Vi har gått ut med signalementsuppgifter på honom till alla våra poliser i yttre tjänst och letar aktivt efter honom, säger Tony Nyqvist.

Enligt kommissarien har mannen tidigare begått grova våldsbrott och polisen betraktar honom därför som potentiellt farlig.

GT, som var först att rapportera om rymningen, skriver bland annat att mannen har dömts för grov misshandel efter att ha knivskurit en man i buken med en 30 centimeter lång hushållskniv.

Rymningen utreds internt

För brottet samt andra våldsbrott blev mannens påföljd rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, vilket istället för fängelse kan bli påföljden för personer som bedöms ha en allvarlig psykisk störning.

Hur mannen har kunnat rymma utreds nu intern samtidigt som polisens handräckningsgrupp har i uppgift att försöka återföra mannen till rättspsyk.

– En avvikelseanmälan har gjorts i verksamheten som kommer starta upp en intern utredning för att genomlysa händelseförloppet. Detta för att försöka minimera risk för liknande händelser, säger verksamhetschefen på Rågråden Eirini Alexiou till GT.

Enligt polisen så har man ingen specifik adress att gå efter i sökandet efter mannen.

– Men vi tror att han befinner sig någonstans i Göteborg, säger Tony Nyqvist.