Varningen: Kör försiktigt

Under måndagsmorgonen blir det halt i Västra Götaland.
– Det är väldigt halt nu när morgontrafiken drar igång på riktigt, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca.

ANNONS
|

Under måndagsmorgonen rapporterade Trafikverket om besvärligt och mycket besvärligt väglag i och runt Göteborg.

Den huvudsakliga anledningen till att väglaget är besvärligt är på grund av lössnö och våt vägbana vilket medför halkrisk.

Halt i morgontrafiken

– Det är ganska halt på många platser runt om i landet. Det är ett ganska stort snöområde som dragit upp över landet som gör att det är halt, säger Christoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca.

LÄS MER: Trafikolycka i morgonrusningen på 44:an

Snöområdet ligger under måndagen främst i södra Norrland, men även smårester och lättare snöfall kan falla i Västra Götaland under morgonen.

ANNONS

– Det är väldigt nu när morgontrafiken drar igång på riktigt. Det är snöhalka det handlar om, möjligen lokal frosthalka på vissa platser men det är snöhalkan som är dominerande, säger Christoffer Hallgren.

Polisen: Kör försiktigt

Temperaturen kommer hålla sig runt nollan hela dagen, vilket kan resultera i att det är fortsatt halt även under dagen på vissa platser i regionen.

– Kör försiktigt, ha extra avstånd och ta det försiktigt i kurvorna. Ha lite extra god tid på er när ni ska till jobbet, säger Christoffer Hallgren.

Även polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

– Det är alltid lurigt med halka, speciellt på småvägar och vid anslutningsvägar och då ska man iaktta försiktighet. Framför allt ska man ha rätt däck, både vad gäller däckmönster och däck, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS