Munkedalsmoderaten Ann-Sofie Alm  hade partiledaren Anna Kinnberg Batra till borden vid lunchen på Sverigemötet i Karlstad. Uddevallamoderaten Carin Ramneskär är också på plats.
Munkedalsmoderaten Ann-Sofie Alm  hade partiledaren Anna Kinnberg Batra till borden vid lunchen på Sverigemötet i Karlstad. Uddevallamoderaten Carin Ramneskär är också på plats.

"Vi har en liten hemlighet ihop"

Munkedalsmoderaten Ann-Sofie Alm hade partiledaren Anna Kinnberg Batra vid bordet.

ANNONS
|

Moderaternas Sverigemöte i Karlstad har inletts ochlunchen äravklarad.

- Jag hade privilegiet att ha Anna vid bordet. Hon är en varm person, och vi har haft en liten hemlighet ihop, som inte är så hemlig längre. Familjen har en stuga i Bohuslän, ett eget litet get away, säger Ann-Sofie Alm.

Det tuffa läget för partiet med sjunkande opinionssiffror var ettav diskussionsämnena under lunchen mellan Alm och Kinnberg Batra.

- Det hela som händer ger henne ännu mer jävlarlanamma. Det var vinnarskallen som kommit fram hos henne. Det var tydligt, fortsätter Ann-Sofie Alm.

Många stora förändringar

Alms egen analys av Moderaternas tapp är flera, dels att partiet gjort om hela migrationspolitiken, dels att de helt släppt decemberöverenskommelsen.

ANNONS

- Det är svårt med stora förändringar, men trägen vinner om vi fortsätter jobba på. Det går heller inte att Sveriges näst största parti ställs utanför samtalet. Vi måste prata med dem och de måste ställas till svars för sin politik, där har vi ett jobb att göra, men även ni i media.

Även Carin Ramneskär, kommunalråd i Uddevalla, är på plats i Karlstad. Hon berättar att stämningen är god och hon är övertygad om att låga opinionssiffrorna går att vända. De har partiet lyckats med i nutid, menar Ramneskär.

- 2014 var vi nere och vände. Sedan tror jag att vi måste bli tydligare i vårt budskap. Jobba mer med att vi vill vara ett parti för alla, där vi framförallt behöver jobba med intrastrukturen för landsbygden.

Hur ska detta gå till?

- Det handlar om fotarbete, att träffa mer människor

ANNONS