Genombrott. Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal, är intresserad av att få reda på bilmärket på bilen som syntes utanför den försvunna 41-åringens bostad.
Genombrott. Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal, är intresserad av att få reda på bilmärket på bilen som syntes utanför den försvunna 41-åringens bostad.

Vill köpa sex av unga kvinnor

En man i 40-årsåldern, som är skriven i Västsverige och tidigare dömd för sexköp, har sms-jagat unga kvinnor under en längre tid. Polisen har haft ögonen på honom under en tid men har prioriterat ner fallet. Därför har han ännu inte förhörts.

ANNONS
|

Mannen är ett välbekant ansikte för polisen, så sent som 2015 dömdes han till dagsböter för sexköp. Efter det har han sökt kontakt med unga kvinnor via sms och telefonsamtal och berättat att han har ett nystartat företag dit han söker folk. Han har sedan föreslagit att arbetsintervjun ska hållas i hans bostad.

– Han har erbjudit dem jobb och en bra lön. Men de har varit kloka och förstått att något verkar skumt, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott.

Men i ett fall har en kvinna anmält honom.

– Hon har anmält honom för köp av sexuell tjänst, men det är i någon annan form, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott.

ANNONS

Enligt uppgifter till Bohusläningen handlar anmälan om ett fall där mannen sökt kontakt med två unga kvinnor på en offentlig plats i Västsverige. Han ska sedan ha köpt sex av en utav dem. Den andra ska han ha frågat om hon kunde tänka sig att sälja sin kropp och dessutom försökt ta på henne.

Polisen har efter att anmälan gjordes varit i kontakt med 15 unga kvinnor från olika platser i Västsverige. De har alla blivit kontaktade av mannen.

Har ni samlat bevis som kvinnorna har?

– Ja, de har skickat bilder på sms-konversationerna, men där framkommer det inte att något brott ska ha begåtts. Bara att han erbjuder arbete.

Varför har hans förhör dragit ut på tiden?

– Vi har en prioriteringsordning. I första hand prioriteras de som är frihetsberövade. Sedan har vi en fallande skala beroende på straffsatser. Det här fallet kommer ju inte att resultera i något längre fängelsestraff. Men det bestämmer ju inte vi, säger Timmersjö.

Att han tidigare är dömd för sexköp påverkar inte polisens prioriteringar.

– Däremot kan det ju ha inverkan på straffet om han fälls, säger Timmersjö.

I nuläget sitter sex personer i häktet i Uddevalla och den senaste tidens händelser, bland annat morden i Hamburgsund i januari och Lysekil i onsdags, har krävt mycket polisresurser. Men nu hoppas man att ett genombrott är nära.

ANNONS

– Vi kommer att förhöra honom inom en snar framtid, säger Timmersjö.

Han är också misstänkt för narkotikabrott, eget bruk, sedan det framkommit i samtal med en av kvinnorna att han använt någon form av droger.

ANNONS