Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nakenbad. På Kattholmen finns i dag ett "spontant" nakenbad, men i en skrivelse önskas ett officiellt bad för naturister.

Vill se officiellt nakenbad på Saltö

Strömstads kommun saknar ett officiellt nakenbad. I en skrivelse till kommunstyrelsen vill en privatperson se en ändring på det.

Ett besök i Strömstad i slutet av juli var tänkt att bjuda på bra badmöjligheter. Men besvikelsen var stor då kommunen inte kunde erbjuda något officiellt nakenbad. Det framgår av en skrivelse till kommunstyrelsen, signerad en privatperson. I dag finns ett "spontant" nakenbad på Kattholmen inom Saltö naturreservat. Ordet "nakenbad" är målat på holmen och den som vill bada får vada ut till den.

– Kommunstyrelsen borde göra en utflykt till Kattholmen och se hur man tar sig upp på holmen. Med bara lite försämrad rörelseförmåga är det omöjligt. Det finns heller inga bra badplatser på holmen. Den lilla strand, som ligger mellan Saltö och Kattholmen vore utmärkt, skriver mannen i sitt brev.

Vidare skriver mannen att han är förvånad över att Strömstad som badinriktad kommun, inte har ett officiellt nakenbad och kräver att ärendet tas upp på kommunstyrelsens agenda. Helene Evensen, kommunens utvecklingschef, har handlagt ärendet.

– Jag har nyss skickat svar till mannen där jag förklarar att vi inte har möjlighet att erbjuda ett officiellt nakenbad. Platsen ligger i Saltö naturreservat och är dessutom kopplat till Kosterhavets nationalpark. Regler vad gäller tillgänglighetsanpassning är då ytterst strikta. Jag undersökte om vi tidigare fått liknande förfrågningar men det har vi inte.

– Ett officiellt nakenbad är ingen stor fråga för besöksnäringen. Hade det varit det hade vi lyft det tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Dafteryd (C).