Skärmdump från Ving.
Skärmdump från Ving.

Ving: Det som hände var oerhört tråkigt

En del saker kunde ha skötts bättre. Men 25 procent är en rimlig ersättning. Och det är helt fel att skylla på kommunismen, säger Vings talesperson.

ANNONS
|

Informatören Barbro Holmberg uppger att företaget välkomnar resenärernas anmälan, skriver gp.se.

- Vi tycker det är bra att Allmänna reklamationsnämnden granskar tvisten eftersom vi inte kommer överens.

Ni säger att hotellet bara är en del av resans kostnad och erbjuder 25 procent tillbaka. Anmälarna tycker att hela semestern blev förstörd och vill ha 100 procent åter. Hur ser ni på ert helhetsansvar?

- Självklar har vi ett helhetsansvar för resans genomförande. Det vi erbjudit är en bedömning utifrån våra erfarenheter och riktlinjer.

Finns det något ni kunde ha gjort annorlunda?

- Det kan jag inte svara på i dag. Det är vissa rutiner som ska finnas vid sjukdomsutbrott, med städning och information. I efterhand ser vi att vi kunde ha gjort det på ett bättre sätt eftersom flera resenärer inte är nöjda.

ANNONS

Tidigare har ni sagt att White Lagoon ska bli en så kallad Sunwing resort, alltså ett av era bästa familjehotell, nästa år. Nu har ni ändrat er – varför?

- Hotellet kommer inte att hinna med alla förändringar som behövs för att bli en fullständig Sunwing resort nästa år. Det är väldigt många faciliteter som ska finnas på plats.

Din norska kollega säger till Verdens Gang att hotellet "inte har upparbetat den erfarenhet och kompetens som krävs". Ni verkar ha olika bild av vad som fattas.

- Det kan jag faktiskt inte svara på. Jag svarar utifrån den information jag har fått.

Ni har kallat White Lagoon "en godbit för barnfamiljerna", är det en bra beskrivning?

- Ja. Du ska veta att vi haft otroligt många nöjda gäster under sommaren. Det som hände just denna vecka var naturligtvis oerhört tråkigt.

En av era företrädare uttrycker besvikelse över hur hotellets personal agerar och kopplar ihop det med kommunismen (se citat nedan). Hur ser ni på det?

- Det är något vi tar avstånd från, inget vi står bakom. Vi har talat med honom och han är väldigt ångerfull. Han är inte anställd av oss men av vår nära samarbetspartner.

Det finns uppgifter om att White Lagoon är struket ur Vings program, stämmer det?

ANNONS

- Det är inte struket. Men kontraktet är inte färdigförhandlat ännu, säger Barbro Holmberg.

CITAT: "Det är planekonomi rakt igenom"

P, som företräder Vings systerbolag Sunwing Hotels, anlände till White Lagoon när sjukdomen rasade för fullt. Här är ett utdrag ur ett bandat samtal mellan honom och gäster på hotellet.

P: "Jag var ju naiv att tro att man kunde ta det med cheferna först och vi gick igenom uppe i konferenslokalen där med all personal. (...) Men det har fan ingenting gjort. Jag vete fan vad det är alltså."

Dansk gäst: "Hvad sker der då?"

P: "Jag tror det är som för nära på att muren föll. Det är två generationer sedan det var kommunistiskt styre, det är planekonomi rakt igenom. Och har inte chefen sagt och visat så ... jag får min lön i alla fall."

ANNONS